open-navfaktor-logo
search
A gdje su maske?
Društveno neodgovorni: Delegacija FSBiH putovala u Beograd po VAR iskustva
Delegacija FSBiH u sastavu Elmir Pilav, VAR projekt menadžer, Tarik Kečo, koordinator za sudije, Robert Zrilić, potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje, te Ognjen Valjić, instruktor suđenja i generalni sekretar FSRS, boravila je jučer u Beogradu.
20.04.2021. u 15:35
get url
text

Tema sastnka sa predstavnicima FS Srbije i Arena Sport TV je uvođenje VAR sistema u domaće takmčenje.

Predsjednik Komisije za sudije FSS Milan Karadžić i sekretar za sudije Igor Radojčić prezentovali su iskustva FSS sa uvođenjem VAR sistema, te izazove sa kojim su se susretali, a koji će biti od koristi pri implementaciji ovog sistema u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U prethodnom periodu su već održani slični sastanci i sa predstavnicima Fudbalskog saveza Hrvatske, koji će biti od velike pomoći kod donošenja odgovarajućih odluka.

Predsjednik FSBiH Vico Zeljković je ranije istakao kako je uvođenje VAR sistema jedan od prioritetnih zadataka za naš Savez, te se intenzivno radi na aktivnostima njegove implementacije u elitno bh. takmičenje, saopćeno je iz FSBiH.

Zanimljivo, tokom sastanka u Beogradu, u prostoriji od nekoliko kvadrata niko od sedam prisutnih nije nosio masku. U najmanju ruku društveno neodgovorno, bez obzira na to da li je preporučeno ili nije da se maske nose u zatvorenom prostoru.

FSBiH kao društveno odgovorna organizacija ne bi trebala slati ovakve "poruke" u javnost... Posebno ne u vrijeme žestoke borbe sa koronavirusom. 

Treba još naglasiti kako je pomenuti sastanak sa predstavnicima FS Hrvatske održan 8. aprila 2019. godine, a iz tadašnje ekipe "ispali" su Salem Prolić i Ibrahim Hasanbegović, koje su sada zamijenili Valjić i Zrilić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.