open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo građana
Društvene mreže: Načelnici se i dalje hvale zalijevanjem cvijeća, građani im poručuju da se uozbilje
Novoizabrani načelnici sarajevskih općina u posljednje vrijeme često su na meti kritika. Građani koji su im dali glas očekujući radikalne promjene koje su najavljivane tokom predizborne kampanje, izrevoltirani su činjenicom da novoizabrani načelnici nakon devet mjeseci od izbora nedostatak konkretnih i kapitalnih projekata potkrepljuju sađenjem i zalijevanjem cvijeća, čišćenjem ulica ili hvaljenjem projektima koji su započeti u prethodnim administracijama.
04.07.2021. u 09:18
get url
text

- Ja sam obećao suštinske promjene i suštinske promjene ću uraditi - poručio je nedavno načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović. Samo nekoliko dana nakon što je kategorično poslao ovu poruku građanima, Tanović se na Facebooku pohvalio ni manje ni više nego zalijevanjem cvijeća na jednom od kružnih tokova. Građani su mu u komentarima poručili da se "uhvati ozbiljnijeg posla". 

Od "velikih poduhvata" Tanović je također prije nekoliko dana najavio otvaranje festivala "Ljeto na Vilsu", koje je propraćeno otvaranjem ljetne bašte kakvih ima najmanje tri ili četiri u Sarajevu.

Ipak, onaj koji "ide dalje" je zasigurno načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji se osim funkcije načelnika, često stavlja u ulogu potparola KJKP Rada kako bi pokušao opravdati prljave sarajevske ulice i zelene površine. Često se načelnik Općine Centar koji ne ispušta metlu iz ruku na svom Facebooku pohvali čišćenjem njemu drage Hastahane ili nekih drugih zelenih površina, što također sve više nailazi na žestok revolt građana s obzirom na to da ulice i parkovi odavno nisu bili prljaviji i zapušteniji, a sudeći prema Mandićevim objavama nikada se više nije čistilo.

Osim metenja, čišćenja i sađenja cvijeća, Mandić se voli i okititi tuđim perjem. Rekonstrukciju vodovodnih cijevi u jednoj ulici u općini Centar, Mandić je predstavio kao jedan od najvećih infrastrukturnih projekata. Taj projekat finansira Vlada Kantona Sarajevo odobrenim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, što Mandiću nije zasmetalo da sebi prisvoji sve zasluge. U više navrata ponosno se pohvalio i otvorenjem škole i ambulante na Šipu, projektom koji je također započet, a skoro i dovršen u mandatu prethodne administracije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.