open-navfaktor-logo
search
Publika nije pomogla
Drugi poraz odbojkašica BiH: Češka pobjedom osigurala plasman na EP
Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u susretu četvrtog kola kvalifikacija od Češke, a lider grupe F slavio je rezultatom 1:3 (25:19, 22:25, 9:25, 14:25).
14.05.2021. u 21:44
get url
text

Izabranice Stevana Ljubičića odlično su igrale na startu utakmice. Povratak publike u dvoranu očito je pozitivno djelovao na naše odbojkašice, makar u prvom setu.

Odlična dionica i četiri vezana poena Edine Begić donijeli su reprezentaciji naše zemlje prednost 14:10.

I u nastavku prvog seta prednost najboljih bh. odbojkašica rasla je na 17:12, no nakon dva vezana poena Čehinja selektor Stevan Ljubičić pozvao je time-out. Kratak odmor i dogovor godio je našoj selekciji, a nakon što je BiH povela s 19:14, češki selektor bio je primoran pozvati time-out.

Dva odlična bloka Edine Selimović donijela su našem nacionalnom timu sedam poena prednosti (21:14). Sjajnu igru u prvom setu kapitenka BiH Edin Begić krunisala je poenom koji je našoj selekciji donio vodstvo od 1:0.

Češka je na startu drugog seta bila bolji tim na terenu dvorane "Husejin Smajlović". Ipak, bh. odbojkašice uspjele su u završnici seta sustići vodstvo gošći (18:18). Serijom 4:0 Čehinje su u samom finišu drugog seta stigle do značajne prednosti koju su zadržale za 25:23 i izjednačenje rezultata na 1:1.

Trećim setom od početka do kraja dominirale su odbojkašice lidera kvalifikacione grupi F, te ga sa uvjerljivih 25:9 riješile u svoju korist. Presudna je bila serija od 14:1 koju su napravile Čehinje.

Četvrti set, osim uvodnog dijela, bio je čista rutina za gošće koje su pobjedom 3:1 osigurale plasman na Evropsko prvenstvo.

Identičnim rezultatom Slovenija je ranije danas u našoj grupi savladala Latviju.

Već sutra BiH igra protiv Latvije, dok se u nedjelju naše odbojkašice sastaju sa Slovenkama. Uz obje pobjede naša selekcija će osigurati prvi historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.