open-navfaktor-logo
search
Skup kreativaca
Drugi ovogodišnji Orea Art Market okupio 48 izlagača, opet je humanitarnog karaktera
Uz učešće 48 izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu danas se održava drugi ovogodišnji, a ukupno peti Orea Art Market.
30.10.2022. u 14:01
get url
text

Market je skup kreativaca, bh. poduzetnika koji su kupcima predstavili svoje male biznise i ponudili svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode prilagođene svim generacijama.

Amra Džeko, suosnivačica i brend ambasadorica platforme Orea napomenula je da je Art Market postao jedinstveno mjesto za kupovinu poklona i unikatnih, ručno rađenih proizvoda koji imaju posebnu vrijednost jer su održivi i trajni.

FOTO: Fena

- Orea platforma je prepoznata kao jedinstveno mjesto za promociju i prodaju unikata i siguran je izbor kreativaca koji znaju da je umrežavanje malih biznisa i razmjena poduzetničkih ideja najjači doprinos ličnom razvoju ali i jačanju kreativne industrije u BiH i regionu. Zaista smo ponosni na ovako lijepu, veliku priču, koju zajedno pričamo sa medijima, našim kupcima, partnerima, sponzorima, prijateljima, koji zajedno sa nama podržavaju naše vrijedne mlade ljude, kreativce – kazala je Amra Džeko.

I ovo Orea okupljanje ima humanitarni karakter, jer će sav prihod od ulaznica kao i pet posto od svake kupovine će biti donirano Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici.

- Volim ovo što radim, zaista osjećam veliko zadovoljstvo veliku privilegiju što mogu biti na ovoj poziciji, uraditi nešto za nekoga, a stvarno radimo velike stvari. Svaki put pišemo neki novi list. Sigurna sam da ćemo u budućnosti nastaviti ovako – dodala je Džeko.

Direktor Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" Fikret Kubat kazao je da je OREA Art Market "dobra, uspješna domaća priča, koja ima svoj kvalitet, ali kontinuitet".

- To je jedna cjelina, da smo svi zajedno, da brinemo o našim mališanima. Danas sam upravo prenio poruku od naših mališana iz Roditeljske kuća. Jedno veliko srce svima, organizatorima, izlagačima, posjetiocima Orea Marketa, što brinu o našoj djeci, našim hrabrim mališanima, mi smo im od srca zahvalni, našoj amabasadorici Amri Džeko, koja je posvećena ovom humanitranom radu. Nadamo se da će tako ostati i da ćemo zajednički praviti nove priče, stvarati bolje uslove liječenja, rehabilitacije, resocijalizacije naše dječice – kazao je Kubat.

I ove godine tokom Orea Art Marketa organizirana je zabava za mališane. Najmlađi su uživali i u Dječijem kutku, u kreativnim radionicama i brojnim zabavnim sadržajima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.