open-navfaktor-logo
search
2. Bundesliga
Drugi gol u dresu Ljiljana: Bh. stoper pogodio u remiju Darmstadt
Nakon jednog prekida u sedmoj minuti lopta je došla do Đumića, koji se odlično snašao u šesnaestercu protivnika i postigao pogodak za 1:0
04.10.2019. u 22:43
get url
text

Darmstadt je odigrao neriješeno protiv Karlsruhera u devetom kolu 2. Bundeslige (1:1), a jedini pogodak za Ljiljane postigao je bosanskohercegovački stoper, Dario Đumić.

Nakon jednog prekida u sedmoj minuti lopta je došla do Đumića, koji se odlično snašao u šesnaestercu protivnika i postigao pogodak za 1:0. Samo dvije minute poslije na drugoj strani Hofmann je izjednačio na 1:1.

Darmstadt je bio bolji tokom cijele utakmice i imao je mnogo više loptu u svom posjedu, a uputio je i znatno više udaraca ka golu protivnika. Ipak, falilo je koncentracije u završnici, a u finišu poništen im je pogodak zbog ofsajda.

Đumić je bio jedan od najboljih fudbalera na terenu, a pored gola odigrao je veoma dobro u odbrani. U trenucima kada je Darmstadt vršio pritisak da dođe do drugog gola, zaustavio je neke kontre Karlsruhera.

Ovo je bio drugi pogodak bh. stopera, koji ima pet nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u dresu njemačkog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.