open-navfaktor-logo
search
Nakon šest godina
Drogu prodali inspektorima: Dilerima devet godina zatvora
Branislav Stanivuković (42), Milan Ilibašić (56) i Radovan Trninić (55) osuđeni su na ukupno devet godina zatvora zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droga.
07.07.2020. u 13:07
get url
text

Presuda ovom trojcu je izrečena šest godina nakon što su počinili djelo, a u martu 2014. godine drogu su prodali prikrivenim policijskim istražiocima.

Vijeće Okružnog suda Banja Luka je Stanivukovića, Ilibašića i Trninića osudilo na po tri godine zatvora.

Prema presudi Stanivuković, Trninić i Ilibašić su tokom 2013 i 2014. godine na području Bosanske Gradiške i Srpca preprodavali i uzgajali marihuanu. U presudi se navodi da su oni prikrivenim istražiocima s lažnim imenima Zoka i Ana, nudili na prodaju narkotike vrijedne 50.000 evra, a zatim su im prodali oko kilogram marihuane. Nakon prodaje, Trninić je Zoki i Ani rekao da ima 30 kilograma marihuane i da je cijena 750 eura po kilogramu te tražio da mu pokaže novac. Кada je Zoka to odbio on je otišao rekavši da ide po robu, ali se nije vratio.

Na ranijim ročištima, Stanivuković je tvrdio da je "u priču oko droge" ušao iz osvete prema kumu koji je širio informacije da je on "policijski došunik", dok je Ilibašić tvrdio da je je sarađivao s prikrivenim istražiocima, a Trninić jeizjavio kako je sve bio "performans".

Svi optuženi su uhapšena u akciji "Bure" u martu 2014. godine kada je policija u kući Ilibašića pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju narkotika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.