open-navfaktor-logo
search
Beograd
Drogiran vozio 227 kilometara na sat zaustavnom trakom
Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu tokom noći su u dva odvojena slučaja isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Jedan je pod dejstvom kokaina, a drugi kanabisa.
11.12.2021. u 13:33
get url
text
Ilustracija

Policajci su prvo oko 23.45 sati na autocesti u Novom Beogradu zaustavili mladića starog 20 godina koji je vozio "golf 5" sa probnom vozačkom dozvolom u vrijeme kada to nije dozvoljeno. Droga testom ustanovljeno da je bio pod dejstvom kanabisa.

Nakon toga su oko 3.20 sati na autocesti presretačem zaustavili mladića starog 25 godina, koji je bio za volanom "pola". Presreli su ga nakon što se oglušio o naređenje da zaustavi vozilo.

Ovaj mladić je, kako je saopćeno iz MUP-a Srbije, preticao vozila zaustavnom trakom, upravljajući brzinom od 227,3 kilometra na sat na dijelu puta gdje je dozvoljena brzina 120 kilometara na sat, što predstavlja nasilničku vožnju.

- Provjerom je utvrđeno da je upravljao vozilom bez vozačke dozvole za onu kategoriju kojom upravlja, dok je droga testom ustanovljeno da je pozitivan na kokain - navedeno je u saopćenju.

Dodaje se da su oba vozača zadržana u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnesene odgovarajuće prekršajne prijave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.