Javnost u ovoj zemlji imala je zamjerki i na svog sunarodnjaka Roberta Rossetija, prvog čovjeka UEFA komiteta za suđenje.

Corriere dello Sport je detaljno pisao i o skandalu iz BiH u koji je bio umiješan Vinčić. To se dogodilo 2020. godine kada je uhapšen na jednom imanju u Bijeljini zajedno sa još 35 osoba, među kojima je bila i Tijana Ajfon.

- Tokom poslovnog putovanja u maju 2020. godine bio je pozvan na zabavu u Suho polje, malo mjesto u blizini Bijeljine u Bosni i Hercegovini. Sve je bilo dobro dok nije upala policija, te uhapsila 35 osoba zbog preprodaje droge, trgovine oružjem i prostitucije. Među uhapšenim bio je i Vinčić koji je saslušan u policijskoj stanici. Tada je objasnio da ne poznaje nikoga sa zabave, priznavši da je dolazak na zabavu bila najveća greška u njegovom životu - piše Corriere dello Sport.

Vinčić je prošao bez optužbi i bez kazne, no ostaje zapisano da je bio dio afere, koja mu očito nije naštetila u profesionalnoj sudijskoj karijeri. A Italijani to nisu zaboravili...