open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
"Draženko je institucija": Bivši bokser i jedan od navodno oštećenih demantuju navode o napadima
Banjalučanin Draženko N. demantovao je danas navode iz policijskog saopćenja o napadima koji su se dogodili 2. i 3. decembra u Banjoj Luci i za koje je osumnjičen.
06.12.2021. u 14:19
get url
text

Banjalučka policija je saopćila da je uhapšen D. N. zbog sumnje da je počinio tri krivična djela tjelesna povreda i krivično djelo protivpravno lišenje slobode, a kako smo saznali, radi se o bivšem bokseru i namješteniku MUP-a RS-a Draženku N.

Policija je saopćila da se D. N. sumnjiči da je 2. decembra u 6.15 sati u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci, fizički napao S. A. iz ovog grada i ubo ga nožem u predjelu glave, te istog dana u 18 sati, fizički napao N. S. u jednom banjalučkom kafiću, a potom oštećenu osobu odveo i zaključao u podrumu zgrade u kojoj je nastanjen.

Saopćeno je i da je osumnjičeni 3. decembra oko 17.15 sati, u ugostiteljskom objektu u Banoj Luci, fizički napao Z. G., a potom ga ubo nožem u desnu nogu.

VEZANI TEKST - Uhapšen bivši bokser i pripadnik MUP-a RS-a: Dvije osobe izbo nožem, jednu zaključao u podrum

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio o krivičnim djelima - saopćila je policija.

Draženko N., međutim, tvrdi da su ovi navodi netačni.

- To je laž. Događaji se nisu desili pod takvim okolnostima, a svjedoci će to potvrditi. Pakuju mi se takve vrste priča - kazao je.

Jedan od navodno oštećenih, Siniša A., a za kojeg se navodilo da je 2. decembra zadobio povredu od noža u predjelu glave, objašnjava da je bilo "nesporazuma i galame", ali da nije uboden.

- Draženko je institucija! Upravo sjedimo zajedno. Bilo je nekih nesporazuma, ali niko nikoga nije povrijedio. Nikakva prijava neće ići - izjavio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.