navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Crvena jabuka

Dražen Žerić Žera o novom albumu: Svaka druga pjesma je o Sarajevu i Bosni

Crvena jabuka u Sarajevu je danas promovirala novi studijski album "Tvrđava" na kojem se nalazi 15 pjesama.

Objavljeno: 10.11.2020. u 16:21
get url
text

CD nosi naziv po pjesmi autora Mirka Šenkovskog Geronima i Dragane Kajtazović Šenkovski u kojoj je gost i poznati sarajevski glumac Josip Pejaković. Većinu pjesama potpisuju Mirko Šenkovski Džeronimo, koji uz Dražena Žerića potpisuje i gotovo sve aranžmane pjesama, i Dragana Kajatazović Šenkovski. Gosti na albumu su Željko Samardžić, Alen Hrbinić i Rijad Gvozden.

Na promociji su se uz Žeru prisutnim novinarima obratili i Mario Pejić, Mirko Šenkovski Geronimo, Dino Muharemović i Rijad Gvozden.

- Zahvalio bih prvo Geronimu, Larisu, Dini. Geronimo je ušao u duh ovih ljudi i čovjek kao da je rođen ovdje u Sarajevu. Album ima 15 pjesama. Trudili smo se da izbacimo emocije kao na svakoj ploči Jabuke. Svaka druga pjeva o Sarajevu i Bosni. Ono što sam davno ponavljao na balkanskom poluostrvu ostala je jedna duša i srce, a to je Sarajevo u bivšoj Jugoslaviji. Na albumu imam i nekoliko saradnji. Josip Pejaković na pjesmama "Tvrđava" i "Brate moj", tu je i Željko Samardžić, a imamo i Alena Hrbinića sa jednom lijepom pjesmom – rekao je Dražen Žerić Žera.

{$galerijaFotografija}

Velike zasluge u nastajanju albuma imaju Mirko Šenkovski Geronimo i njegova supruga Dragana.

- Nije bilo lako raditi u ovim uslovima, ali sve se lijepo završilo – kazao je Šenkovski.

Nekoliko pjesama na albumu djelo su Dine Muharemovića.

- Drago mi je što sam dio ovog tima i što se moje pjesme nalaze na albumu "Tvrđava". Mislim da smo uradili dobar posao – zaključio je Muharemović.

_DSC0976 copy.jpg
1 od 10
left-arrowright-arrow