open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Draže nam je pobijediti Čelik nego nekog drugog, a i njima je draže pobijediti Želju
Ne znam puno ekipa koje mogu otići na Bilino polje i reći "nezadovoljni smo bodom", kazao je Osim
09.08.2019. u 14:34
get url
text

Fudbaleri Željezničara u derbiju 4. kolu BHT Premijer lige BiH u subotu od 19 sati gostovat će kod Čelika na Bilinom polju.

Bit će ovo duel dvije ekipe koje dijele prvo mjesto sa sedam bodova (isti broj bodova ima i Sarajevo). Amar Osim, trener Plavih, svjestan je važnosti sutrašnjeg duela.

- Ne znam puno ekipa koje mogu otići na Bilino polje i reći "nezadovoljni smo bodom". S druge strane, ni mi ni oni neće igrati na remi. Radujem se utakmici jer bez naboja nisu prave utakmice. U ovakvim utakmicama se igrač osjeća kao igrač, a kao trener kao trener. Ima i povika i psovki... Ali ja to doživljavam kao ljubav prema klubu. Igrati u Zenici ili na nekom mjestu, neću reći kojem, da mi neko ne prigovori, nije isto. Vidjeli smo u duelu Čelika i Sarajeva kakav se ambijent napravi na Bilinom polju, a ekipe u takvom ambijentu mogu biti jako opasne - kazao je Osim dodavši:

- Nama je puno draže pobijediti Čelik nego nekog drugog. Isto kao što je i njima puno draže pobijediti nas nego nekog drugog.

Strateg Želje komentarisao je i start sezone (remi protiv Borca i pobjede protiv Mladosti i Zrinjskog).

- Zamišljao sam da možemo biti u vrhu i takav je slučaj. Zaslužili smo osam bodova jer protiv Borca nismo zaslužili pobjedu, ali ni remi nije realan. Najrealnije je da smo osvojili bod. I Čelik je zaslužio da bude u vrhu. A znamo kakav je Čelik jer nas je dobio nedavno na Grbavici i to lagano.

Naglasio je da o Semiru Štiliću ovisi kad će zaigrati.

- Samo on zna u kakvom je stanju. Profesionalac je, nije debeo. Vidjet ćemo, vjerovatno nakon pauze - naglasio je Osim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.