Državljanin Turske uhapšen na Sarajevskom aerodromu

objavljeno: 07.03.2018. u 15:17

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su državljanina Turske C. A. (37) zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenja putne isprave, nakon što je u BiH pokušao ući sa krivotvorenim pasošem i ličnom kartom Bugarske. 

Pregledom stvari nađen je originalni pasoš C. A., koji je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. On će biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje. Krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti.

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su još tri osobe po potragama koje su za njima raspisali nadležni sudovi. 

Državljanin Njemačke V. M. (36) uhapšen je zbog nanošenja lake tjelesne povrede te je predat  službenicima Policijske stanice Orašje. Za njim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Posavskog kantona raspisalo potragu, a kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Dan ranije u Orašju je uhapšen D. M. (54) jer ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. 

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Kelna službenici JGP Aerodrom Sarajevo uhapsili su  V. O. (20) jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela oduzimanje tuđe pokretnine.