open-navfaktor-logo
search
Iz sudnice
Dramatično svjedočenje o ubistvu policajca: "Vraćao sam mu crijeva i držao stomak da ne iskrvari"
U Okružnom sudu Banja Luka danas je svjedok Anto Kutanjac iznio dramatično svjedočenje o ubistvu policajca Slađenka Tubina u aprilu 2019. godine kod Prijedora, za šta se sudi Marku Šabiću (44).
05.02.2020. u 14:17
get url
text

Kutanjac, inače zet optuženog , ispričao je šta se dešavalo kobnog dana, kao i detalje o tome kako je pokušavao da spasi ranjenog policajca, koji je od zadobijenih povreda naknadno podlegao u bolnici.

Objasnio je da je policijska patrola došla pred porodičnu kuću Šabića nakon prijave da je Marko dva puta nožem u leđa ubo oca Veselka. U trenutku dolaska policijske patrole Marko je bio u kući, a policajac Slađenko Tubin, koji je optuženog poznavao od ranije, ušao je i pozvao ga da izađe.

- Obratio mu se nadimkom i rekao: "Boki, izađi da popričamo, nemoj se zeje..vati’" Stajao je na sred hodnika, a Šabić je otvorio vrata kupatila i vidio sam cijev puške. Bez upozorenja je pucao, a policajac se uhvatio za stomak. Bio je ranjen i povikao nam: "Bježite, sve će nas sve pobiti!" - ispričao je svjedok Kutanjac.

Zatim je objasnio kako je došlo do razmjene vatre tokom koje je ranjeni policajac zapucao iz svog pištolja, a Šabić je ispalio još najmanje dva metka iz sačmarice. Kada je uvidio da je policajac Tubin teško ranjen, da se srušio i da jauče od bola, Kutanjac ga je uzeo i vukao u zaklon, te pokušavao da ga spasi.

- Vraćao sam mu crijeva nazad i previjao ga. Stavio sam mu jednu majicu na stomak i držao da ne iskrvari. Markov sin Davor mi je pomogao da ga potom stavim na neku željeznu mrežu od kreveta i strpali smo ga u policijski auto, a nedugo zatim je stigla i policija i Hitna pomoć i preuzeli su ga - ispričao je ovaj svjedok.

On je posvjedočio i da se optuženi Šabić posljednjih petnaestak godina liječio na Psihijatriji u Prijedoru , te da je svake godine tamo boravio po nekoliko puta.

Kao svjedok tužilaštva danas je u banjalučku sudnicu došla i Šabićeva supruga Josipa, ali je ona iskoristila svoje pravo kao privilegovani svjedok i odbila da svjedoči.

Optužnicu protiv Marka Šabića podiglo je Tužilaštvo RS. On se tereti da je na katolički Uskrs 21. aprila 2019. godine u periodu od 18.50 do 19.15 časova u mjestu Gornja Ravska, opština Prijedor, nakon verbalnog sukoba sa suprugom, ispred porodične kuće napao svog oca koji je pokušao da stane u odbranu snahe.

- Zadao mu je s leđa više uboda nožem. Nakon što je o ovom događaju obaviještena policija, na lice mjesta došao je policijski službenik kojem je optuženi po njegovom ulasku u kuću nanio teške tjelesne povrede u predjelu stomaka, pucajući iz sačmarice, iz neposredne blizine. Od povreda je policajac preminuo – navedeno je u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.