Zaposleni na Urgetnom centru su istakli da više nemaju nijedno slobodno mjesto!

- Nemamo nijedno slobodno mjesto na odjelu. Pacijente smještamo i po hodniku. Ljudi nam umiru na rukama - kazala je medicinska sestra na Urgentnom odjeljenju za Covid-pacijente.

Istakli su da nema dana da neko ne umre, i što je najteže, veliki je broj mladih ljudi.

- Radimo bez slobodnog dana, bez bolovanja. Situacija je teža nego prošle godine, stalno sam na Covid-odjeljenju i nije bilo nikada teže. Zaista je alarmantno - kazala je ova medicinska sestra.

Stanje je alarmantno i na necovid odjeljenju. Također, od danas su obustavljene redovne operacije u UKC-u RS-a, a prema riječima doktorice Slavice Zeljković iz UKC-a RS-a, vrlo brzo će se doći u situaciju da nema kapaciteta, ljudstva ni prostora za zbrinjavanje novih pacijenata.

- Ogroman je broj pacijenata. Redovan program je zaustavljen. Pacijenti koji čekaju na operacije, ne mogu da dođu na red. Nije stvar samo preležati koronu, nego je i stanje poslije toga teško. Oslabljena su pluća i dosta ih je ovisno o kisiku. Radimo konstatno bez slobodnog dana, godišnjeg odmora, bolovanja. Dolazimo od kuće na ispomoć na Covid-odjeljenje  - kazala je medicinska sestra u UKC-u RS-a.