open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno u MUP-u
Drama u Velikoj Kladuši: Upucao migranta koji mu je kroz prozor upao u kuću i napao ženu
U kladuškom naselju Crvarevac jučer se odigrala prava drama, nakon što je migrant upao u kuću, opljačkao je, potom fizički napao ženu u hodniku, a zatim se sukobio s njenim suprugom, koji ga je na kraju upucao pred komšijnom kućom.
17.07.2020. u 11:47
get url
text

Kako nam je potvrđeno u MUP-u Unsko-sanskog kantona, 29-godišnji Sirijac je u kuću ušao kroz prozor. U hodniku je nabasao na ženu na koju je fizički nasrnuo. U međuvremenu se pojavio i njen muž, te je došlo do fizičkog sukoba između njih dvojice. Migrant je uspio nekako pobjeći, a sa sobom je ponio novac i nakit koji je ukrao iz kuće.

Vlasnik kuće je trčao za njim i sustigao ga je ispred komšijine kuće. Tu je ponovo došlo do sukoba, prilikom koje je vlasnik kuće potegao i pištolj.

Pucao je u zemlju, ali se zrno odbilo i migranta pogodilo u lijevu nogu. Potom ga je vezao i pozvao policiju.

FOTO: Facebook 

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao nam je da je ranjeni muškarac zbrinut u bolnici, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede, dok su vlasnik kuće i njegova supruga lakše povrijeđeni.

Kod muškarca je pronađen ukradeni novac i nakit, kao i još jedan mobitel i laptop, za koje je utvrđeno da su ranije ukradeni iz druge kuće koja se nalazi u blizini. Tada je ušao u otključanu kuću dok je vlasnica bila u bašti u blizini.

- On je trenutno u bolnici. Čekamo instrukcije Tužilaštva, odnosno da li će za uhapšenog biti tražen pritvor ili će biti predat Službi za poslove sa strancima - kazao je Šiljdedić.

Sirijac se sumnjiči za razbojničkui krađu, dok je muškarac koji ga je ranio osumnjičen za izazivanje opće opasnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.