Drama u Prćilovici: Zbog otete nevjeste (17) obračunavali se sjekirom, kamenjem, flašama...

objavljeno: 08.02.2018. u 14:44

U masovnoj tuči zbog otmice nevjeste u selu Prćilovica kod Aleksinca teško je povrijeđen Dejan A. (35) kada ga je, kako se sumnja, sjekirom u glavu udario Toplica S. (37).

Povrijeđeni muškarac je sa teškim tjelesnim povredama prebačen na Kliniku za neurohirurgiju gdje je zadržan na liječenju, dok je osumnjičeni napadač uhapšen i zadržan u policiji.

Prema prvim informacijama do tuče i sukoba je došlo je jer je Toplicin sin Dalibor S. (20) prethodno oteo sedamnaestogodišnju djevojku koju je želio da oženi.

- Dalibor S. je presreo maloljetnicu na ulici, bukvalno je ugurao u kola i odvezao svojoj kući. Oni se, inače, znaju od ranije i on je čak povremeno sa njom živio ali je njegov čin razljutio njene rođake - Dejana A. (35), Ivicu J. (22), Dalibora J. (23) i Slobodana J. Oni su se odmah organizovali i krenuli da otetu djevojku koja još nije ni punoljetna, vrate kući, kaže naš Blica.

Dejan A., koji je inače, brat od ujaka otete djevojke, ponio je i sjekiru kojom je odmah krenuo na Toplicu S., oca Dalibora S., čim su došli u njihovu kuću.

- Međutim, očigledno vještiji Toplica oteo mu je sjekiru iz ruku i njome je, kako se sumnja, udario po glavi nanijevši mu teške povrede. Tada je počeo obračun članova zavađenih familija uz upotrebu flaša i kamenica, dodaje isti sagovornik.

Najteže povrijeđeni Dejan je prebačen najprije u Zdravstveni centar u Aleksincu ali je hitno transportovan za Niš zbog frakture lobanje i krvarenja na mozgu.

Sukob zbog otete nevjeste nesumnjivo će dobiti i sudski epilog. Toplica je uhapšen zbog nanošenja teške tjelesne povrede, određeno mu je zadržavanje u policiji do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti sproveden nadležnom tužiocu. I nesuđeni mladoženja Dalibor S. moraće svoje postupke obrazložiti pred državnim pravosudnim organima jer je protiv njega podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku zbog protivpravnog lišenja slobode.