Drama u Prćilovici: Zbog otete nevjeste (17) obračunavali se sjekirom, kamenjem, flašama...

Objavljeno: 08.02.18 u 14:44

U masovnoj tuči zbog otmice nevjeste u selu Prćilovica kod Aleksinca teško je povrijeđen Dejan A. (35) kada ga je, kako se sumnja, sjekirom u glavu udario Toplica S. (37).

Selo Prćilovica kod Aleksinca
Selo Prćilovica kod Aleksinca

Povrijeđeni muškarac je sa teškim tjelesnim povredama prebačen na Kliniku za neurohirurgiju gdje je zadržan na liječenju, dok je osumnjičeni napadač uhapšen i zadržan u policiji.

Prema prvim informacijama do tuče i sukoba je došlo je jer je Toplicin sin Dalibor S. (20) prethodno oteo sedamnaestogodišnju djevojku koju je želio da oženi.

- Dalibor S. je presreo maloljetnicu na ulici, bukvalno je ugurao u kola i odvezao svojoj kući. Oni se, inače, znaju od ranije i on je čak povremeno sa njom živio ali je njegov čin razljutio njene rođake - Dejana A. (35), Ivicu J. (22), Dalibora J. (23) i Slobodana J. Oni su se odmah organizovali i krenuli da otetu djevojku koja još nije ni punoljetna, vrate kući, kaže naš Blica.

Dejan A., koji je inače, brat od ujaka otete djevojke, ponio je i sjekiru kojom je odmah krenuo na Toplicu S., oca Dalibora S., čim su došli u njihovu kuću.

- Međutim, očigledno vještiji Toplica oteo mu je sjekiru iz ruku i njome je, kako se sumnja, udario po glavi nanijevši mu teške povrede. Tada je počeo obračun članova zavađenih familija uz upotrebu flaša i kamenica, dodaje isti sagovornik.

Najteže povrijeđeni Dejan je prebačen najprije u Zdravstveni centar u Aleksincu ali je hitno transportovan za Niš zbog frakture lobanje i krvarenja na mozgu.

Sukob zbog otete nevjeste nesumnjivo će dobiti i sudski epilog. Toplica je uhapšen zbog nanošenja teške tjelesne povrede, određeno mu je zadržavanje u policiji do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti sproveden nadležnom tužiocu. I nesuđeni mladoženja Dalibor S. moraće svoje postupke obrazložiti pred državnim pravosudnim organima jer je protiv njega podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku zbog protivpravnog lišenja slobode.