open-navfaktor-logo
search
Prebačen u bolnicu
Drama u Novom Sadu: Mladić iz BiH pao sa Petrovaradinske tvrđave
Vatrogasci su najprije pokušali da mladića spase sa same tvrđave, međutim to nije bilo moguće pa je pristupljeno spašavanju iz dvorišta vojnog objekta u podnožju
12.10.2019. u 16:34
get url
text

Pripadnici vatrogasne službe, policije i vojske u Novom Sadu spašavali su jutros oko 9 sati mladića koji je najverovatnije pao sa Petrovaradinske tvrđave.

Kako piše NSUživo, zapomaganje mladića prvi su čuli pripadnici vojske koji su čuvali objekat u podnožju i oni su odmah obaveijstili policiju.

Policija je odmah zatržila asistenciju vatrogasaca i hitne pomoći, a oni su poziv zaprimili u 9 sati i 11 minuta.

Vatrogasci su najprije pokušali da mladića spase sa same tvrđave, međutim to nije bilo moguće pa je pristupljeno spašavanju iz dvorišta vojnog objekta u podnožju, piše ovaj portal.

Vatrogascima je pomoć pružio "Specijalistički tim za spašavanje sa visine i vađenje iz ruševina".

Foto: NSUŽIVO

Pripadnici ovog tima su se uz pomoć alpinističkih užadi i opreme popeli do nepristučanog mjesta i spustili mladića na zemlju, gdje su ga preuzeli ljekari hitne pomoći.

Mladiću (23), inače državljaninu Bosne i Hercegovine konstatovane su kontuzione povrede kuka i on je prebačen u Klinički centar na dalju dijagnostiku, rekla je Ivana Ramović, portparol novosadske hitne pomoći.

Pripadnicima vatrogasne brigade i specijalnog tima, pomoć su pružili i pripadnici vojske i policije iz Petrovaradina kao i pripadnici interventne policije.

Sve okolnosti pada bit će utvrđene daljom istragom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.