open-navfaktor-logo
search
Finiš kvalifikacije
Drama u Mađarskoj: Još jedna reprezentacija osigurala EURO
Rusija je trijumfom protiv Kipra u Nikoziji osigurala vizu za EURO
13.10.2019. u 19:55
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Rusija, iako je trenutno drugoplasirani tim u Grupi I, dva kola prije kraja kvalifikacija, osigurala je nastup na Evropskom prvenstvu 2020. godine. 

Zbornija je večeras slavila u Nikoziji sa 4:0 i tako trećeplasiranom Kipru pobjegla na nedostižnih 11 bodova (lider grupe je neprikosnovena Belgija sa maksimalnim učinkom od 24 boda - osam pobjeda). 

Pitanje pobjednika riješeno je nakon dvadesetak minuta igre. Cheryshev je u 9. minuti doveo goste u vodstvo, a Ozdoev je u 23. minuti udvostručio prednost. Kiprani su u 28. minuti ostali sa igračem manje, jer je Laifis dobio direktan crveni karton nakon pogibeljnog starta nad Petrovom.

U finišu meča vidjeli smo još tri gola. Dzyuba je u 79. minuti pogodio za 0:3, deset minuta kasnije u strijelce se upisao Golovin, a za konačnih 0:5 pogodio je Cheryshev u drugoj minuti nadoknade.

Škotska nije imala milosti prema San Marinu ostvarivši uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:0. 

Pravoj drami svjedočili smo u finišu meča Mađarska - Azerbejdžan. Domaći su slavili sa 1:0, ali treba naglasiti da je holandski sudija Higler poništio čist pogodak Azerbejdžanu u sudijskoj nadoknadi. 

Holandija je u Minsku slavila protiv Bjelorusije sa 2:1 i sa nova tri boda izdvojila se na lidersku poziciju Grupe C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.