open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Drama u Centru za socijalni rad: Napao radnike, jednog udario glavom
Iz banjalučkog centra su saopćili da je jutros jedan od klijenata JU Centar za socijalni rad Banja Luka fizički napao stručne radnice koje su profesionalno vršile svoju dužnost
13.11.2019. u 11:54
get url
text

Prava drama odvijala se jutros u banjalučkom Centru za socijalni rad, kada je Banjalučanin D. Đ. vrijeđao radnike, a socijalnog radnika O.  B. koji vodi njegov predmet udario glavom.

- Osumnjičeni je prilikom boravka u prostorijama Centra, a radi obavljanja službenog razgovora sa voditeljem postupka, u Centru za socijalni rad Banja Luka, narušio javni red i mir, verbalno vrijeđajući prisutne radnike, nakon čega je glavom udario radnika O. B. u glavu i nanio mu povrede - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Policijski službenici su ga uhapsili, a povrijeđeni je upućen u Službu hitne medicinske pomoći Banja Luka, radi ukazivanja pomoći i utvrđivanja stepena povrede.

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela tjelesna povreda i ugrožavanje sigurnosti - istaknuto je iz policije.

Iz banjalučkog centra su saopćili da je jutros jedan od klijenata JU Centar za socijalni rad Banja Luka fizički napao stručne radnice koje su profesionalno vršile svoju dužnost.

- Puka je sreća što su se dvojica kolega našli tu i savladali napadača bez posljedica, te ga zadržali na zemlji do dolaska policije - naveli su.

Podsjećaju da je prije nekoliko mjeseci socijalna radnica iz Centra za socijalnu skrb Osijek stradala "od ruke klijenta kojem je godinama pomagala" .

- Prethodnih godina svjedoci smo nasilja nad stručnim radnicima u svim zemljama okruženja. Nažalost, pokazalo se da su nam potrebne drugačije prakse kako bi se zaštitili životi i stručnih radnika i korisnika usluga centara za socijalni rad. Stručnim radnicima je neophodno dati status službenih lica, a u svaki centar uvesti oružano osiguranje i detektore metala. Dok se sistemski ne riješi ovaj problem, počinioci nasilja nad stručnim radnicima će se izvlačiti sa prekršajnom prijavom, kao što će to biti sa gospodinom koji je danas napao stručne radnike, a samo iz razloga jer su ga kolege spriječile da ubije nekoga! Ovo je ozbiljan problem jer su životi u pitanju i mora se hitno reagovati - podvukli su iz Centra za socijalni rad Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.