open-navfaktor-logo
search
Rukometna PLBiH
Drama u Bugojnu, iz Vogošće tvrde: Napadnuti smo, snimak izbrisan sa YouTube stranice
Rukometaši Vogošće poraženi su od Iskre u Bugojnu u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 25:26.
02.04.2023. u 13:09
get url
text

No, kako tvrde Vogošćani, utakmicu su obilježile nemile scene u posljednjoj minuti i nakon završetka utakmice gdje je podijeljeno čak pet crvenih kartona.

RK Vogošća oglasio se saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

- Upravni odbor Rukometnog kluba Vogošća održao je sjednicu u jutarnjim satima, a sve u vezi dešavanja za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice 24. kola rukometne Premijer lige BiH, u sklopu koje je Vogošća gostovala Iskri iz Bugojna.

Naime, prije isteka regularnog toga utakmice, igrači Vogošće bili su verbalno i fizički napadnuti od strane pojedinih igrača, rukovodstva MRK Iskra Bugojno i dijela domaćih navijača. Napad na naše igrače desio se u posljednjoj minuti susreta. Na zahtjeve klupe Vogošće prema delegatu i službenim licima, da se osiguraju sigurnosni uvjeti za završetak utakmice, izostala je valjana reakcija.

Uprkos činjenici da je jedan od sudija konstatovao u svom izvještaju fizički napad na igrače Vogošće, a imajući u vidu mogućnost kaznenih bodova usljed odbijanja igre, igrači Vogošće su nastavili susret i isti priveli kraju. Epilog dešavanja i nastale gužve po završetku utakmice jeste čak pet crvenih kartona, od toga tri za naš tim, te brisanje snimka utakmice sa YouTube stranice, gdje domaćin vrši prijenos svojih domaćih utakmica.

Jasna je namjera da se stvarna slika događaja želi čuvati daleko od očiju javnosti. Ipak, s ciljem zaštite vlastitih igrača i ugleda, Rukometni klub Vogošća uputit će žalbu na sinoćnju utakmicu organima Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Kao domaćin, Rukometni klub Vogošća nastoji svojim gostima i službenim licima osigurati optimalne uvjete za odigravanje međusobnih utakmica. Sigurnost i dobro domaćinstvo jako su važni za naš klub, s tim u vezi smo naročito razočarani kada se naš takav odnos ne uzvrati jednako prilikom gostovanja Vogošće - saopćeno je iz RK Vogošća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.