open-navfaktor-logo
search
Ugrozio i pješake
Drama u Banjoj Luci: Pijan autom nasrnuo na policiju, policajac pucao prema vozilu
Policajac je zadobio povrede, te mu je na UKC-u RS-a ukazana ljekarska pomoć, a osumnjičeni je neposredno nakon bijega uhapšen
02.01.2020. u 10:44
get url
text

Banjalučka policija uhapsila je sinoć u 22. 40 Slobodana Račića (25) osumnjičenog da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje.

Sve je počelo kada su pripadnici nadležne policijske stanice Banja Luka zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljao Račić, a nakon alkotestiranja, saopćeno mu je da je uhapšen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.  On je nakon toga odbio policijsko naređenje, sjeo u svoje vozilo, te počeo bježati.

-  Naglim startovanjem napao je policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote. Također, ugrozio je život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja, kao i druge učesnike u saobraćaju. U cilju zaštite svog i života drugih, policijski službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Policajac je zadobio povrede, te mu je na UKC-u RS-a ukazana ljekarska pomoć, a osumnjičeni je neposredno nakon bijega uhapšen.

U toku je kriminalistička obrada nad njim, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.