Na večerašnjem okupljanju na glavnom banjalučkom trgu ponovo je zatraženo da se otkrije ko je ubio banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Njegov otac Davor optužuje istražne i pravosudne institucije da zataškavaju ovaj slučaj.

- MUP i tužilaštvo su zločinačka organizacija. Dokažite da nije, bar probajte - ustvrdio je Dragičević.

Zna se, kazao je, ko je i šta je "Pravda za Davida".

- Mi ćemo riješiti organizovano ubistvo Davida Dragičevića - rekao je Dragičević i dodao da ne postoji osoba pred koju neće stati uzdignutih pesnica.

Smatra da nije trebalo da se održe izbori, a da oni koji su glasali treba da pitaju kandidate šta su uradili za njih.

Za večerašnje okupljanje, na kojem su bili i pojedini predstavnici opozicije u RS, rečeno je da se održava pod motom "Obespravljeni, pokradeni, poniženi i izdani", a poziv na "Narodni protest" je upućen posredstvom društvenih mreža i medija. 

Predsjednik udruženja građana "Restart Srpska" Stefan Blagić obratio se građanima, kojih se okupilo nekoliko stotina, i rekao da su izbori pokradeni, a da su to neki znali i ranije.

- Više nemamo vremena za čekanje. Narod mora uzeti stvari u svoje ruke - ustvrdio je Blagić i dodao da opoziciji RS-a treba da postave pitanje da li na izborima učestvuju radi mandata ili naroda RS.

- Pola mandata koje ste dobili treba da zahvalite ovom čovjeku ovdje (Davoru Dragičeviću). Njemu treba da dokažu da li su opozicija vlasti ili svom narodu – rekao je.

Opozicionare, koji su osvojili mandate na izborima, pozvao je da dođu na glavni banjalučki trg, jer će im, kaže, samo tako vjerovati da su se borili za svoj narod.

Okupljenim građanima obratio se i dosadašnji poslanik PDP-a Adam Šukalo, koji je rekao da se na tom trgu treba položiti odgovornost narodu, a ne u političkim partijama.

Šukalo je istakao da Davor Dragičević neće ostati sam na Trgu.

 - Nema priznavanja ovog kriminalnog izbornog procesa, prihvatanja mandata i ulaska u nakaradne parlamente. Zahtijevamo poništavanje izbora u cijeloj BiH - ustvrdio je Šukalo, koji je bio kandidat PDP-a za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ali nije osvojio mandat.

Na skupu su govorili i predstavnici banjalučkog odbora SDS-a, a postavili su pitanje gdje je Vukota Govedarica. Dragičević ga je pozvao da do sutra u 18 sati dođe na Trg Krajine i da "tu bude predsjednik, a ukoliko to ne uradi da više ne dolazi".

Članovi grupe "Pravda za Davida" već 201 dan  se okupljaju na Trgu Krajine, koji zovu "Davidov trg", i gdje već određeno vrijeme boravi i Davor Dragičević.