open-navfaktor-logo
search
Jedna osoba privedena
Dragičević: "Dosta je, od danas kreće 5. oktobar"
Ispred zgrade ove policijske uprave još uvijek je okupljeno oko stotinu građana, članova grupe "Pravda za Davida", a istakli su da nemaju namjeru otići  dok se ne uhapse ubice Davida Dragičevića
19.09.2018. u 22:04
get url
text

Iz Policijske uprave Banja Luka večeras je kratko saopšteno da je tokom održavanja skupa na Trgu Krajine u Banjoj Luci večeras došlo je do verbalnog sukoba između organizatora skupa Davora Dragičević i jedne osobe.

{$galerijaFotografija}

Nezvanično, u pitanju je Đorđe Marinković iz Brčkog.

Policija je privela Marinkovića, koji se nalazi u službenim prostorijama Policijske stanice Centar u Banjoj Luci na ispitivanju.

Ispred zgrade ove policijske uprave još uvijek je okupljeno oko stotinu građana, članova grupe "Pravda za Davida", a istakli su da nemaju namjeru otići  dok se ne uhapse ubice Davida Dragičevića. Povod za njihovo okupljanje je bio upravo ovaj incident na Trgu.

Dragičević je kazao da ga je uhapšeni prvo verbalno napao, a zatim i fizički, te da mu je "prijećeno smrću".

- Dosta je. Od danas kreće 5. oktobar. Ostajemo ovdje sve dok ne dovedu sve saučesnike i ubice Davida Dragičevića. Očekujem sutra 50.000 do 100.000 ljudi. Ja kući ne idem - rekao je Dragičević.

Osoba koja mu je prijetila je, kaže, uhapšena zahvaljujući okupljenim građanima, koji su se prije toga uputili ka Policijskoj upravi.

Okupljeni građani uzvikuju “Ko je ubio Davida”, “Ubice”..., a Dragičević je pozvao da ostanu mirni i dostojanstveni, a  kazao je da s policijom neće da pregovara.

Pravda za Davida ispred PU Banja Luka 19.09.2018.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.