open-navfaktor-logo
search
Selektor Srbije
Dragan Stojković Piksi poslije remija: Frustriran sam, bili smo bolji od Kameruna
Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Kameruna u meču 2. kola Svjetskog prvenstva u Kataru.
28.11.2022. u 16:49
get url
text

Naše komšije su uspjele preokrenuti rezultat nakon vodstva afričkog tima, stigli su do 3:1, ali su onda za tri minute primile dva gola za konačnih 3:3.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nakon susreta je istakao da su njegovi izabranici bili bolji od Kameruna.

- Nema dileme da je ovo najzanimljiviji meč, a sad, kako je nama trenerima... Osjećamo frustraciju nakon meča. Imati prednost od 3:1 na ovom nivou je zaista velika prednost i treba biti pametan da privedete kraju kako želite - kazao je Piksi, pa nastavio:

- Mislim da su nas neke greške skupo koštale. Apsolutno nepotrebno izlaženje zadnje linije. To je zabranjeno u nogometu na visokom nivou. Izuzetno zahtjevna utakmica. Mislim da smo bolji od Kameruna, ali rezultat kaže da je 3:3 - dodao je selektor Srbije.

Srbija će od 17 sati pratiti utakmicu Brazila i Švicarske. Ako Brazil upiđe trijumf, odluka o putniku u osminu finala će pasti u petak od 20 sati, u međusobnom duelu Srbije i Švicarske:

- Moramo navijati za Brazil, gledat ćemo tu utakmicu. Na ovom Svjetskom prvenstvu nije lako pobijediti. Opet kažem, šteta. Mogli smo do tri boda koja bi nam značila - zaključio je Piksi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.