open-navfaktor-logo
search
Razgovor
Dragan Stojković Bosanac: U džamiji kod Kalesije su učili dovu za moje zdravlje
Doktori su mi preporučili da hitno idem na Neretvu i prihvatim se pecanja. Prvomajske praznike ću provesti u Beogradu, a poslije 10. maja krećem put Hercegovine i pravac Neretva – izričit je Stojković
05.05.2019. u 18:31
get url
text
Dragan Stojković Bosanac

Dragan Stojković Bosanac, poznati producent i harmonikaš, uspješno se oporavlja nakon hirurškog zahvata na srčanim zaliscima na beogradskom Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Uvijek raspoloženi i nasmijani legendarni muzičar javio nam se iz svog doma u Beogradu, a sve vrijeme našeg razgovora nije prestajao da mu zvoni kućni telefon, ali i drugi mobitel.

- Da mi je malo da odmorim od telefona. Zovu me sa svih strana svijeta. Evo upravo dok pričamo na drugoj liniji je pjevač Andrija Drežnjak iz Mostara, a supruga na kućnom telefonu razgovora sa prijateljima iz inostranstva. Tek sada sam vidio koliko imam prijatelja. Lijepo je to znati. U nevolji se poznaju pravi prijatelji. Jedan moj prijatelj, koji je inače efendija, poslao mi je sliku iz jedne džamije kod Kalesije. On je zajedno sa vjernicima učio dovu za moje zdravlje - kaže u razgovoru za Faktor Dragan Stojković Bosanac.

Iako je na kućnom liječenju, poznati harmonikaš se vratio u žiri muzičkog takmičenja Zvijezde Granda.

- Još ne mogu ići na snimanja u studio, tako da se javljam putem skypea. Tako će biti dok potpuno ne povratim imunitet. Kada je u pitanju snimanje novih pjesama i rad u studiju, to će sačekati do jeseni. Doktori su mi preporučili da hitno idem na Neretvu i prihvatim se pecanja. Prvomajske praznike ću provesti u Beogradu, a poslije 10. maja krećem put Hercegovine i pravac Neretva – izričit je Stojković.

Nakon operacije koja je prošla u najboljem redu, legendarni muzičar zahvalan je Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje na čelu sa direktorom Milovanom Bojićem.

- Svo osoblje je predivno, a pored direktora bih istakao i doktore Slobodana Mićovića i Nebojšu Tasića. Oni su me tako fino obradili, da sam jedva čekao da budem operisan. Govorili su mi da je to rutinska opracija, kojih naprave pet dnevno. Lako je kada te uspavaju i operišu, ali kad se probudiš, da vidiš belaja. Na kraju najviše zahvalnosti dugujem čovjeku koji mi je dao najveću podršku i koji je sa tri telefonska poziva obezbijedio cijeli tretman. Pet puta dnevno je zvao moju kuću. To je Saša Popović – kaže na kraju Bosanac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.