open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Dragan Ševo saslušan u tužilaštvu: Osumnjičenom za ubistvo monaha predložen pritvor
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je pritvor Draganu Ševi (40) osumnjičenom da je 7. decembra ove godine ubio monaha Stefana Ačića (62) u manastiru Glogovac kod Šipova.
23.12.2020. u 08:49
get url
text

Tužilac je nakon isptivanja stavio prijedlog za pritvor o kojem će odlučivati sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao sakriti,uništiti i izmjeniti tragove važne za krivični postupak, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti - saopšteno je.

Ševo je, prema nezvaničnim informacijama, ranije tokom kriminalističke obrade u policiji priznao zločin.

On je osumnjičen da je monaha Stefana ubo nožem u predjelu grudnog koša. Prethodno mu je pripremio večeru u trpezariji pomoćnog objekta manastira, gdje ga je potom napao i izbo nožem u namjeri da ukrade novčani prilog manastiru, od oko 100 maraka. Zbog toga se sumnja da je motiv ovog ubistva koristoljublje, a Ševo je navodno bio kockar i pokušavao je riještiti kockarske dugove.

On je, kao što smo ranije pisali, uhapšen dva dana nakon ubistva u banjalučkom motelu "Nana" u velikoj policijskoj akciji. Tom prilikom je sam sebi nanio povrede nožem, te je nakon hapšenja bio hospitalizovan u UKC RS u Banjoj Luci gdje je operisan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.