Nakon što je Strukovni Sindikat doktora medicine iznio sa kakvim se problemima susreću zaposleni, menadžment te zdravstvene ustanove je to odbacio, tvrdeći da je sve pod kontrolom.

- Mene su lično zvali ljekari i sestre iz Covid bolnice da se žale zašto Sindikat ćuti, ako se već bore za ljudska prava. Čitava stvar je sada ispolitizovana, jer je politika uveliko ušla u ambulante i struka se ne pita ništa. Jer, da su pitali struku u UKC ne bi došlo do ovoga stanja - rekla je doktorka Rajić u dramatičnoj ispovjesti,u emisiju "Puls naroda" BN radija.

Kako je prenio rtvbn.com,dr. Rajić je izjavila da ljekari i sestre nisu dobili adekvatnu opremu, da "svaki dan imaju nekog pozitivnog, sestre su najviše stradale jer nisu imale zaštitnu opremu". Rekla je i da zaposleni u Domu zdravlja nisu pošteđeni , te da "i oni trpe teror i susreću se sa istim problemima".

Govoreći o pritisku koji se vrši na zaposlene i zbog toga što je u javnost izašla slika o onom šta se dešava u UKC, doktorka kaže da su pritisci svakodnevni, pa su čak neki dobijali i papir da se isčlane iz Sindikata.

"Žalosno je što se svaka kritika shvata kao atak na državu", naglašava doktorka. 

Dramatičnu izspovjest doktorke Rajić možete čuti u videu-