open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Dovodi se u vezu s ubistvom na Buni: Policija traga za Sunitom Hindić-Bošnjaković
Uviđaj na mjestu događaja je okončan, a tijelo prevezeno u mrtvačnicu. Navodno je Ivanković ustrijeljen s leđa, ali te informacije nisu i zvanično potvrđene
04.10.2019. u 12:46
get url
text

Nakon što je jutros u mjestu Buna kod Mostara iz pištolja usmrćen Nino Ivanković (55), vlasnik poznate "Vile Ivanković", mostarska policija traga za mlađom ženom za koju se sumnja da se može dovesti u vezu sa ovim slučajem.

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz policijskih izvora, traga se za 21-godišnjom Sunitom Hindić-Bošnjaković, koja je u bjekstvu.

Policija je, kako saznajemo, pretresla nekoliko lokacija u gradu, koje se dovode u vezu sa Hindić- Bošnjaković, naselje u kojem živi, te još par lokacija.

Kako smo saznali na mjestu događaja, Hindić-Bošnjaković je često posjećivala objekat gdje je zločin počinjen. Ona je odranije policiji poznata po incidentima, a povezivana je i sa elitnom prostitucijom.

Uviđaj na mjestu događaja je okončan, a tijelo prevezeno u mrtvačnicu. Navodno je Ivanković ustrijeljen s leđa, ali te informacije nisu i zvanično potvrđene.

{$galerijaFotografija}

Tužiteljica koja rukovodi istragom naredila je obdukciju tijela ubijenog.

- Obdukcija je zakazana za sutra. Tragamo za počiniteljem, da li je u pitanju jedna ili više osoba, još je rano reći jer je istraga tek započela. Preduzimamo mjere u cilju otkrivanja počinitelja. Još niko nije priveden - kazala je za Faktor postupajuća tužiteljica.

ubistvo nino ivanković,buna (3).jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.