open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Dovodi se u vezu s grupom Darka Eleza: Određen pritvor Nedeljku Lizdeku
Sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva, odredio pritvor Nedeljku Lizdeku, osumnjičenom za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo i dogovor za izvršenje krivičnog djela. 
21.05.2021. u 09:58
get url
text

VEZANI TEKST - Tužilaštvu BiH predata osoba koja se dovodi u vezu s grupom Darka Eleza

Kako je saopćeno iz Suda BiH, pritvor može trajati najduže mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 18. juna ove godine ili do nove odluke Suda.

- Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke b) i c) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, odnosno zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 5 godina ili teža kazna - navodi se u saopćenju.

Lizdek je uhapšen u utorak u okviru istrage koju MUP RS-a vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH, a u vezi sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe Darka Eleza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.