open-navfaktor-logo
search
Nikšić i ekipa
Dosljedno (bes)karakterno: U kampanji sponzorišu poruke Nijaza Durakovića kojeg su otjerali iz SDP-a
Poruka koju je izgovorio rahmetli profesor Nijaz Duraković na Kongresu Socijaldemokratske partije BiH u novembru 2002. godine bila je vizionarska i najbolje je najavila početak urušavanja SDP-a, čemu danas svjedoči bh. javnost. 
26.10.2020. u 12:48
get url
text

- Dajem neopozivu ostavku na članstvo u SDP, na članstvo u Predsjedništvu, i neka vam je sa srećom, izaberite, izaberite kako ste i režirali - Lagumdžiju i time ćete sahraniti SDP na ovim prostorima - najava je profesora Durakovića u novembru 2002. godine, nakon čega su se u ovoj partiji desili brojni prevrati.

Nakon njega stranku su napustili (otjerani) Ivo Komšić, Miro Lazović, Nermin Pećanac...

Danas, SDP pod vođstvom Nermina Nikšića dokaz je ove historijske Durakovićeve poruke. No, činjenica da je u vrijeme kada je osnivač SDP-a vođenjem tadašnje "autokratske" politike unutar ove stranke, kakva je i danas na sceni, bukvalno otjeran, (bes)karakterne SDP-ovce, posebno Nikšića koji je u to vrijeme bio Lagumdžijin potrčko "i imao svoje mišljenje, ali se nije slagao s njim", ne sprečava da njegove mudrosti zloupotrebljavaju u predizbornoj kampanji, pa čak i sponzorišu na društvenim mrežama. 

- Žao mi je što moram reći da današnji SDP nije ni nalik izvornom SDP-u kojeg smo u ratnim vremenima na čelu sa rahmetli Nijazom Durakovićem osnovali decembra 1992. godine. Rukovodstvo tog SDP-a činili su hrabri i odgovorni pojedinci sa jasnom idejom i odgovornošću prema državi. Mi smo uvijek kada je država bila ugrožena pravili koaliciju sa državom za razliku od današnjeg rukovodstva SDP-a koji nema tu potrebnu odgovornost - poručio je nedavno Durakovićev partijski kolega i istomišljenik Miro Lazović, koji je također otjeran iz ove stranke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.