open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Đonlagić: SDS i PDP su nasjeli na Dodikovo orgijanje, dokrajčit će ih na izborima
Potpredsjednik DF-a i zastupnik u državnom Parlamentu Dženan Đonlagić reagirao je na osam zaključaka koje je sinoć donijela Narodna skupština RS-a, ističući da se radi o protivustavnim Zaključcima.
18.02.2020. u 09:39
get url
text

-Dirigovanje iz Beograda ovdje neće proći. Da bi skrenuo pažnju sa nadolazeće potrebe da prizna nezavisnost Kosova, Aleksandar Vučić i zvanični Beograd su orkestrirali krizu i prelili priču u Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru - naveo je Đonlagić.

Također, kako je dodao, potpuna je laž i politička konstrukcija, bez pravnog utemeljenja, da je Republika Srpska strana potpisnica Sporazuma iz Daytona.

-Jedna od strana potpisnica Sporazuma iz Daytona je Republika Bosna i Hercegovina - ističe Đonlagić.

Ono što Dodik jeste uspio je, naveo je Đonlagić, da zada konačni, završni politički udarac, te politički udavi SDS i PDP, takozvanu opoziciju, koji su "nasjeli" na njegovo orgijanje u entitetskoj Skupštini.

Sada kada im je "zabranio" djelovanje u državnom parlamentu, sa skromnih dva zastupnika SDS-a i dva zastupnika PDP-a, neće imati nikakvu priliku da kritikuju rad zastupnika SNSD-a. Konačno, SNSD će ih politički dokrajčiti na lokalnim izborima u oktobru ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.