open-navfaktor-logo
search
Napad na suverenitet
Đonlagić: Hrvatska se miješa u unutrašnja pitanja BiH, isto smo gledali od naših susjeda početkom devedesetih
Na izjavu ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana, koji danas boravi u Mostaru, kako će se Hrvatska snažno zalagati za HDZ-ovu viziju izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, reagirao je šef Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu BiH Dženan Đonlagić.
02.11.2020. u 17:49
get url
text

Kazao je da je "vrlo zanimljivo da ministar vanjskih poslova Hrvatske uopće ne pominje presude Evropskog suda za ljudska prava". 

- Znamo i zašto! Upravo zato što te presude nikako ne idu u korist HDZ-a BiH i njihovim zahtjevima - kazao je Đonlagić, te dodao da u DF-u smatraju da se moraju implementirati u prvom redu presude suda iz Strazbura, pa i presude domaćih sudova.

- Gospodinu Grlić Radmanu bi bilo bolje imajući u vidu činjenicu da HDZ-u neodgovara provođenje presuda iz Strazbura da se ne miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, jer upravo time dokazuje da zvanična politika Zagreba je ta koja kvari dobrosusjedske odnose i sabotira EU put kroz zagovaranje standarda koji su u suprotnosti sa EU - rekao je Đonlagić.

Dodao je da se "mi u Bosni i Hercegovini nikad nismo bavili internim pitanjima Hrvatske, ali smo evo dočekali otvoreni napad na suverenitet naše države".

- Isto smo gledali od naših susjeda početkom devedesetih. Ali sad će naići na malo drugačiju Bosnu i Hercegovinu od one koju su htjeli cijepati prije 30 godina - dodao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.