open-navfaktor-logo
search
NBA play-off
Dončić srušio rekord legendarnog Abdul-Jabbara, Dallas izjednačio protiv Clippersa
Košarkaši Dallav Mavericka pobjedom 127:114 izjednačili su play-off seriju protiv Los Angeles Clippersa na 1:1.
20.08.2020. u 08:11
get url
text

Izjednačio je Dallas u seriji i potvrdio da će ovo biti žestoka borba, zahvaljujući učinku Luke Dončića. Slovenski košarkaš ubacio je 28 poena, uz osam skokova i sedam asistencija.

Dva dana nakon što je postavio novi play-off rekord s 42 koša na debitantskoj utakmici, Dončić je imao je kvalitetnu pomoć saigrača. Kristaps Porzingis zabio je 23, Tim Hardaway Jr, 17, Trey Burke 16, Seth Curry 15, a Boban Marjanović odigrao je strašnu rolu s 13 poena i devet skokova za manje od deset minuta na parketu.

Ipak, najefikasniji igrač utakmice bio je Kawhi Leonard sa 35 poena ideset skokova skokova.

I sinoć je postavio novi rekord. Sa 70 koševa postao je najbolji strijelac u historiji lige u prve dvije utakmice play-offa i tako srušio rekord Kareema Abdul-Jabbara.

U još jednom susretu koji se igrao sinoć prilično veliko iznenađenje napravio je Utah Jazz. Kao slabije plasirani tim drugi put su svladali Denver Nuggetse. Rezultta je ovog puta glasio 124:105.

Boston Celticsi deklasirali su Philadelphiju sa 128:101 i poveli 2:0 u seriji. Dva dana nakon što je postavio osobni play-off rekord s 31 košem, Jayson Tatum još ga je popravio za dva poena, a sa osam pogođenih trica srušio je rekord LeBrona Jamesa s najviše trica na utakmici doigravanja prije 23. rođendana.

Joel Embiid ubacio je 34 koša i uhvatio deset lopti, i jedini je pružao ozbiljniji otpor Celticsima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.