open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Donatorska izložba umjetničkih djela za djecu oboljelu od raka
Na izložbi će se naći umjetnička djela s Međunarodne likovne kolonije "Moj bijeg u slobodu" koja se održava već sedmu godinu zaredom u Počitelju
28.11.2019. u 10:18
get url
text

Javna ustanova Muzej "Alija Izetbegović" u saradnji s Gradskom upravom Sarajevo i Vijećnicom Sarajevo organizuje prodajnu izložbu umjetničkih djela, a sav prihod od prodaje biće doniran Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka". 

Na izložbi će se naći umjetnička djela s Međunarodne likovne kolonije "Moj bijeg u slobodu" koja se održava već sedmu godinu zaredom u Počitelju.

Kolonija je simbolično nazvana po istoimenom književnom djelu prvog predsjednika Bosne i Hercegovine. Ove godine, odabrana djela iz fundusa Muzeja, koja su nastala u okviru likovne kolonije, biće izložena na donatorskoj izložbi u Gradskoj vijećnici Sarajevo 2. decembra 2019. godine u 18 sati.

Ono što čini ovu izložbu posebnom jeste njen izuzetno humanitarni karakter, jer sav prihod od prodaje likovnih djela biće doniran Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" za nabavku knjiga za biblioteku u Roditeljskoj kući.

-Brige o djeci oboljeloj od raka tokom njihovog liječenja u bilo kojem pogledu ne manjka. Pored brige da im se njihov put ka izlječenju što više olakša brinemo i o njihovim socijalnim i intelektualnim potrebama. Stoga je bitno da potičemo njihovu kreativnost i maštu, a kako bolje to učiniti nego kroz knjige. Kroz knjige im možemo otvoriti nove svjetove te ima vratiti djelić izgubljenog djetinjstva, narušenog teškom borbom - naveli su iz Udruženja "Srce za djecu". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.