open-navfaktor-logo
search
Nova aplikacija
Donald Trump "u ratu" s Twitterom i Facebookom, u februaru lansira svoju društvenu mrežu
Novim medijskim poduhvatom, Donald Trump planira lansirati svoju aplikaciju za društvene mreže nazvanu Truth Social 21. februara, navodi se na Apple Inc App Store listi.
08.01.2022. u 08:38
get url
text

Truth Social, Trump Media & Technology Group (TMTG) alternativa Twitteru, dostupna je za pretprodaju prije nego što krene uživo na praznik Dana predsjednika SAD-a.

Slično Twitteru, aplikacija nudi funkcije za praćenje drugih ljudi i trendovskih tema, prema demo fotografijama, piše The Guardian.

Aplikacija će biti lansirana 13 mjeseci nakon što su Facebook i Twitter zabranili pristup bivšem američkom predsjedniku jer je ohrabrivao svoje pristalice da učestvuju u napadu na američki Kapitol 6. januara prošle godine na osnovu nepotkrijepljenih tvrdnji o široko rasprostranjenoj prijevari na predsjedničkim izborima 2020.

Obilježavajući godinu dana od napada, Joe Biden, predsjednik SAD-a, je u četvrtak rekao da bi lažne tvrdnje njegovog prethodnika mogle razotkriti vladavinu zakona i srušiti buduće izbore.

Očekuje se da će lansiranje nove mreže biti prva od tri faze u razvoju TMTG-a. Drugi bi bio pretplatnički video na zahtjev usluga pod nazivom TMTG + sa zabavom, vijestima i podcastima. Novembarska prezentacija investitora je pokazala da TMTG također želi pokrenuti podcast mrežu.

TMTG je trenutno procijenjen na 4,3 milijarde dolara.

Trumpove pristalice i maloprodajni investitori pokupili su dionice Digital Worlda, kladeći se da će se Trumpova popularnost s njegovom republikanskom političkom bazom pretvoriti u komercijalni uspjeh.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.