Subota, 25.06.2022.
h

Donald Trump potvrdio sankcije Miloradu Dodiku

Američko Ministarstvo finansija potvrdilo je sankcije za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Naime, u informaciji koja nosi datum 3. februar 2017. o iranskim sankcijama dodali su i podatak da su sankcije za predsjednika RS ažurirane, čime je potvrđena akcija od 17. januara ove godine o stavljanju Dodika na "crnu listu", prenosi portal Slobodna Bosna.

U Američkoj ambasadi u Sarajevu također su potvrdili da je lista ažurirana, i da nema nikakvih promjena u odnosu na akciju koja je prema Dodiku preduzeta prošlog mjeseca.

Dan nakon što je stavljen na "crnu listu" SAD-a, Dodik je sazvao press konferenciju na kojoj je iznio očekivanja da će nova administracija predvođena Trumpom poništiti odluku o sankcijama.

- Ovo nisu sankcije SAD-a, već onih koji su poraženi na izborima u Americi. Teško je govoriti o ovom potezu administracije kao o potezu države - rekao je Dodik.

Istakao je da je za posljednjih deset godina čuo mnogo prijetnji od aktuelne američke administracije koja ga je spriječila i da ode na inauguraciju Donalda Trumpa.

Prema njegovim riječima, za rušilačku politiku optužili su ga oni koji su rušili Dejtonski mirovni sporazum i koji su kreirali državu koja ne može preživjeti.

Dodik je kazao da će izaći na vidjelo da li je u svemu bilo onih iz BiH i RS-a koji su utjecali na to da bude stavljen na crnu listu. Dodao je da ova odluka američke administracije neće utjecati na njegove stavove.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh