Američki predsjednik

Donald Trump 1. septembra u Poljskoj na godišnjici početka Drugog svjetskog rata

Objavljeno: 30.07.2019. u 17:03

Šef ureda predsjednika Dude, Krzysztof Szczerski, izjavio je u utorak da će Trump doputovati u Varšavu 31. augusta navečer

FOTO: Arhiv

Savjetnik poljskog predsjednika Andrzeja Dude saopštio je u utorak da će američki predsjednik Donald Trump posjetiti Varšavu od 31. augusta do 2. septembra kako bi učestvovao u ceremonijama kojima se obilježva 80. godišnjica početka Drugog svjetskog rata.

To će biti druga Trumpova posjeta Poljskoj od jula 2017. Poljska je među najbližim saveznicima Washingtona u Evropi a saradnja dvije zemlje usmjerena je na odbranu i energetsku sigurnost.

Šef ureda predsjednika Dude, Krzysztof Szczerski, izjavio je u utorak da će Trump doputovati u Varšavu 31. augusta navečer.

Trump će narednog dana učestvovati na ceremonijama u Varšavi kojima se obilježava 80. godišnjica otkako su njemačke trupe izvršile invaziju na Poljsku 1. septembra 1939., započinjući rat, prenosi Associated Press.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije