open-navfaktor-logo
search
Građani zbunjeni
Dom za zbrinjavanje osoba sa invaliditetom KS objavio ispitna pitanja, a oglasa za prijem u radni odnos nigdje
Na internet-stranici Kantonalne javne ustanove Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba u Kantonu Sarajevo 6. jula objavljena su pitanja, lista propisa i literatura iz kojih će se polagati pismeni i usmeni ispit za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme putem javnog oglasa - medicinske sestre / tehničara, kuhara, vešerice, higijeničara prostora i servirke.
07.07.2022. u 13:39
get url
text

I ništa u toj objavi ne bi bilo čudno da oglas za prijem u radni odnos navedenog kadra još nigdje nije objavljen, što je kod onih koji bi se željeli prijaviti na konkurs od jučer izazvalo zbunjenost.

- Zaista je nevjerovatno i zbunjujuće da se prije objavljivanja oglasa za prijem u radni odnos objave pitanja i literatura potrebni za polaganje ispita. Kakva je to procedura, valjda se prvo treba objaviti javni oglas za prijem u radni odnos, pa tek onda pitanja, a ne raditi naopako. Jučer sam cijeli dan provela tražeći javni oglas po stranicama Doma, JU Služba za zapošljavanje KS, novinama, portalima jer se želim prijaviti na konkurs. Kakva je to procedura - ispričala nam je J. S. iz Sarajeva (puno ime i prezime poznato redakciji), samo jedna od nekoliko zbunjenih građana koji nas od jučer zovu.

I u pravnoj službi Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba u KS rečeno nam je "kako javni oglas još nije objavljen, ali da će to biti urađeno do kraja sedmice".

- Prema Uredbi o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru, koja je važeća kantonalna Uredba, ispitna pitanja se objavljuju prije nego što se objavi oglas – naveli su iz pravne službe ove javne ustanove.

Kako su dalje kazali "oglas za prijem u radni odnos medicinske sestre / tehničara, kuhara, vešerice, higijeničara prostora i servirke bit će objavljen danas, odnosno sutra i to na tri načina".

- Oglas će biti objavljen na web stranicama poslodavca i JU Služba za zašpošljavanje KS te jednim dnevnim novinama, a prema novoj Odluci o objavljivanju javnih oglasa, i na stranici Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS – kazali su u pravnoj službi KJU Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba u KS i dodali kako će oglas biti otvoren deset dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.