open-navfaktor-logo
search
Ranija prodaja propala
Dom penzionera u Nedžarićima trebalo bi da ide na aukcijsku prodaju
Za danas je zakazana sjednica Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje na kojoj je jedna od tačaka prodaja Doma penzionera sa pripadajućim zemljištem u Nedžarićima u Sarajevu, saznaje Faktor.
09.02.2021. u 11:50
get url
text

Prema sadašnjem stavu članova ovog Odbora prodaja Doma penzionera bi trebalo ponovo da ide putem Agencije za privatizaciju FBiH, tačnije, na aukcijsku prodaju, ali o tome će konačnu riječ dati Vlada Federacije BiH.

Podsjećamo, ovaj devastirani objekat sa zemljištem je putem aukcijske prodaje za 10,3 miliona KM kupio 16. oktobra 2019. godine investitor Capital Holding, ali je ugovor poništen jer investitor nije u ugovorenom roku, tačnije, do 31.12.2020. godine uplatio novac. Zavodu PIO je nakon poništenja ugovora ostalo milion i 36 hiljada KM, riječ je o depozitu koji je investitor uplatio kako bi mogao učestvovati u prodaji.

U međuvremenu se pojavio novi kupac biznismen Nermin Hubić koji je za Dom penzionera ponudio 14 miliona KM, ali da se ide na direktnu pogodbu.

- Prodaja Doma penzionera će ići na aukcijsku prodaju, početna cijena je 10,3 miliona KM koliko je procijenjeno ranije. Ali sve to prethodno će morati odobriti Vlada Federacije BiH - kazali su nam iz dobro obaviještenih izvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.