open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Dom naroda PFBiH 18. jula razmatra zakon o demobilisanim borcima
Među brojnim pravima za demobilisane borce, zakon najavljuje redovne mjesečne naknade onima koji su bez ikakvih primanja, a stari su 57 godina i više
09.07.2019. u 14:06
get url
text

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović sazvao je za 18. juli sjednicu tog doma na kojoj će delegati razmatrati predloženi zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica, kao i rebalans ovogodišnjeg federalnog budžeta, potvrđeno je Feni iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

Sazivanje te sjednice, kao i sjednice Zastupničkog doma zatražila je Koordinacija boračkih udruženja kako bi zakon o demobilisanim borcima mogao stupiti na snagu, te naknade po osnovu učešća u ratu isplatile već od narednog mjeseca.

Među brojnim pravima za demobilisane borce, zakon najavljuje redovne mjesečne naknade onima koji su bez ikakvih primanja, a stari su 57 godina i više.

Uvjet je da su najmanje godinu bili u odbrambenim redovima tokom proteklog rata u BiH i najmanje godinu u evidenciji nezaposlenih. Visina naknada bi zavisila od vremena provedenog u odbrambenim jedinicama.

Zastupnički dom zakazao je za 16. juli sjednicu na kojoj će se razmatrati navedeni zakon. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.