open-navfaktor-logo
search
Nastavak
Dom naroda FBiH: U toku vanredna sjednica, traje rasprava o "korona zakonu"
U toku je nastavak vanredne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koja je prekinuta 28. aprila, na kojoj je predviđeno glasanje delegata o Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, nastalih usljed pandemije koronavirusa.
04.05.2020. u 11:51
get url
text

Donošenje ovog zakona, poznatijeg kao "korona zakon", predloženo je kako bi se jednom sinhoniziranom akcijom prepoznale sredine na području Federacije koje su najviše pogođene pandemijom.

Uz ovaj zakon ide i zakon kojim se rokovi za postupanja u sudskim postupcima obustavljaju dok traje stanje nesreće o kojem će se također izjašnjavati delegati.

Osim navedena dva zakona, među preostalim tačkama dnevnog reda su odluke o prihvatanju zaduženja Federacije po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za hitni projekat za COVID-19 za BiH, te zaduženja u okviru instrumenta MMF-a za brzo finansiranje. Također, i o davanju saglasnosti na izmjene i dopune finansijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i Federalnog fonda solidarnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.