open-navfaktor-logo
search
Usaglašen tekst
Dom naroda BiH na hitnoj sjednici razmatra državni budžet
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na hitnoj sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.
29.07.2020. u 08:29
get url
text

Zastupnički dom državnog parlamenta u pondjeljak je usvojio izvještaj Zajedničke komisije koja je usaglasila tekst Zakona o budžetu, koji su Zastupnički dom i Dom naroda ranije usvojili sa različitim amandmanima.

Komisija je utvrdila tekst koji je usvojen u Domu naroda. Prema usaglašenom tekstu, budžet je u obliku kako ga je Predsjedništvu BiH, kao ovlaštenom predlagaču, dostavilo Vijeće ministara BiH.

U budžet nije ugrađen amandman koje je usvojio Zastupnički dom, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojom je najviše pogođen Unsko-sanski kanton.

Također, dio budžeta nije ni izmjena teksta koju je usvojilo Predsjedništvo BiH, u dijelu koji se odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH - Kapitalni izdaci, gdje se predloženi iznos umanjuje za 754.000 KM.

Na dnevnom redu sjednice Doma naroda je i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.