open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a KS
Dolijao razbojnik: Odbjegli Derviš Trešnjić uhapšen na Ilidži
Trešnjić će odmah biti sproveden u KPZ, budući da mu je ranije određen pritvor po potjernici
14.11.2019. u 17:10
get url
text

Pripadnici Policijske stanice Ilidža, Pete PU, na području općine Ilidža danas su pronašli i uhapsili Derviša Trešnjića za kojim je bila raspisana potraga jer je osumnjičen da je sa dvije ranije uhapšene osobe, učestvovao u razbojništvu tokom kojeg je teže povrijeđena žena u sarajevskoj ulici Salke Lagumdžije.

Informaciju je potvrdio portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

- S obzirom na to da mu je, na prijedlog postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor, uhapšeni će biti predat u dalju nadležnost pripadnicima Sudske policije - kazao je Hadžiabdić. 

Podsjetimo, ranije su zbog učešća u ovom razbojništvu uhapšeni Adnan Bajrić i Elmir Hodžić Deba.

Kako smo ranije objavili, trojica razbojnika presrela su 6. novembra  L. B. iz Mokrog, kojoj su, uz prijetnju pištoljem, oteli novac, nanijevši joj povrede, a zatim su pobjegli s mjesta događaja.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je zbrinuta u UKC u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, tačnije fraktura nosne kosti sa dislokacijom.

U istrazi ovog slučaja pomogao građanin koji je uspio fotografisati automobil kojim su trojica razbojnika uspjela pobjeći s mjesta događaja.

Daljim radom identifikovana je osoba koja koristi vozilo, koje je i pronađeno, a zatim su identifikovani i počinioci ovog brutalnog razbojništva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.