open-navfaktor-logo
search
Prognoza meteorologa
Dolazi promjena vremena: Većina padavina rano ujutro
U nizinama se uglavnom očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg
04.01.2020. u 19:49
get url
text

 U Bosni sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Većina padavina bit će u ranim jutarnjim satima. U nizinama se uglavnom očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg.

Prijepodne doći će do slabljenja i većinom prestanka padavina. U drugoj polovini dana slabije padavine su lokalno moguće u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

U većem dijelu Hercegovine preovladavat će pretežno vedro. Više oblačnosti bit će na sjeveru Hercegovine.

U većem dijelu Bosne puhat će vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 2, na jugu zemlje od 3 do 7 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom ili slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka oko 0, a najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena.

Temperature zraka danas u 13.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni; Sarajevo 0; Bijeljina, Bugojno, Ivan-sedlo i Zenica 2; Doboj 5; Grude i Tuzla 6; Livno, Mostar i Sanski Most 7; Banja Luka, Bihać i Široki Brijeg 8; Neum 9 i Trebinje 10, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.