open-navfaktor-logo
search
Mjere sigurnosti
Dolazi Lavrov: MUP RS-a poziva građane da ne nose ruksake i torbe i da ne izlaze na balkone i krovove
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a preduzima pojačane mjere sigurnosti povodom posjete ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, a sve u cilju njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti.
27.10.2020. u 13:10
get url
text

- U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo sutra od 11 do 18 časova. U istom vremenskom intervalu na području ove dvije opštine zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase - saopćeno je iz MUP-a RS.

Napominju da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

- Pozivamo građane da sutra svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu. Preporuka građanima je da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake. Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada - navodi se u saopštenju.   

Iz MUP-a RS podsjećaju da je u cilju sigurnosti na području općina Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.