open-navfaktor-logo
search
Igračka križaljka
Dolazak Josea Mourinha na Olimpico rješava "Džekin čvor"?
Roma je u utorak objavila da će italijanski klub u narednoj sezoni s klupe predvoditi Jose Mourinho.
05.05.2021. u 08:48
get url
text

Iako se u Italiji ranije spekulisalo s imenima Maurizija Sarrija i Massimiliana Allegrija, čini se da su vlasnici Vučice odlučili iznenaditi sve i prije odlaska Paula Fonsece ozvaničiti saradnju s najboljim portugalskim trenerom.

VEZANI TEKST - Šta dolazak Mourinha znači za Džeku?

Jasno, odmah su krenule spekulacije od tome kako će izgledati sastav Rome za sljedeću sezonu, a mnogi ljubitelji fudbala, ali i brojni mediji, kao "problematične" su označili Chrisa Smallinga i Henrikha Mkhitaryana.

Dvojica fudbaleri Rome nisu ni na Old Traffordu uklapala u ideje i taktiku Portugalca, a za razliku od engleskog stopera (ugovor do ljeta 2023. godin) iskusnom Armencu ugovor s Romom ističe 30. juna ove godine.

Važna pitanja su svakako i Pedro i Santon, a Il Messaggero navodi kako je potrebno riješiti "Džekin čvor".

- Bosanac ima još jednu godinu ugovora, ali bi mogao biti dobra alternativa kao napadač koji može postići 25 golova u sezoni - navodi italijanski list sa sjedištem u Rimu.

Za Džeku je pozitivna stvar što je u prošlosti u dva navrata bio na listi Mourinhovih želja, što bi vrlo lako moglo značiti da će Dijamant nakon nesuglasica, sukoba i kapitenske trake koju mu je oduzeo Fonseca vrlo lako mogao ostati na Olimpicu, jer posebna je čar sarađivati s Mourinhom. Tako makar tvrdi većina onih koje je trenirao...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.