open-navfaktor-logo
search
Dom zdravlja KS
Doktorica iz ambulante u Velešićima pozitivna na COVID-19
Doktorica u ambulanti porodične medicine u sarajevskom naselju Velešići pozitivna je na koronavirus. Ova informacija je potvrđena Faktoru u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo. 
20.04.2020. u 09:03
get url
text

Ona je, kako nam je rečeno, među osam zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo kojima je potvrđen koronavirus. Dr. Aida Pilav, članica Kriznog štaba KS, jučer je rekla da je u ovom kantonu do sada zaraženo sedam ljekara i jedna medicinska sestra. 

Ambulanta u Velešićima je dezinfikovana i radi. Dom zdravlja KS se, naknadno, ovim povodom i zvanično oglasio saopćenjem za javnost. 

- Doktorica porodične medicine koja je zdravstvene usluge pružala u ambulanti Velešići pozitivna je na Korona virus (COVID-19). U vezi navedenog, menadžment JU Dom zdravlja KS poduzeo je sve neophodne korake koji su predviđeni u datim okolnostima. U saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS detektovani su i svi primarni kontakti, te im je u skladu sa algoritmom postupanja određena mjera samoizolacije.

Higijensko-epidemiološka služba JU Dom zdravlja KS u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS izvršila je dezfinekciju ambulante porodične medicine Velešići. U novonastaloj situaciji menadžment Ustanove reorganizacijom kadra osigurao je da ambulanta Velešići i dalje radi u dvije smjene, kako bi pacijenti koji pripadaju ovom lokalitetu mogli nesmetano ostvariti svoje zdravstvene usluge - saopćili su iz Doma zdravlja KS.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.