open-navfaktor-logo
search
COVID pravila
Đokoviću prijeti 11 mjeseci Grand slam pauze: Teniser komentirao mogući scenarij
Novak Đoković preskočio je prvu prepreku na ovogodišnjem Wimbledonu pobjedom protiv južnokojerskog predstavnika Soonwoo Kwona, inače 81. na ATP listi (6:3, 3:6, 6:3, 6:4).
28.06.2022. u 08:44
get url
text

Đokoviću je, spomenimo i to, ovo bila 80. pobjeda u Wimbledonu i jedini je teniser koji ima najmanje toliko pobjeda na sva četiri Grand Slam turnira.

A kad smo već kod Grand Slam turnira, Đokoviću bi se poslije Wimbledona moglo dogoditi da punih 11 mjeseci ne nastupi ni na jednom iz te kategorije, odnosno sve do Rolanda Garrosa sljedeće godine.

Novak prema trenutno važećim COVID pravilima ne može u SAD kako bi nastupio na US Openu, a pitanje je i što će biti s njegovim nastupom na Australian Openu na kojem nije mogao nastupiti u januaru ove godine. Australiju je, podsjetimo, posljednji put napustio s trogodišnjom zabranom ulaska u tu državu. Iako je tamošnji premijer Scott Morrison tada izjavio da bi "u pravim okolnostima" mogao dobiti zeleno svjetlo i ranije od očekivanog...

- Svjestan sam da je to moguće i stoga ću nastojati izvući što više mogu iz ovog turnira. Ne razmišljam toliko unaprijed. Vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi s tim. Nema previše vremena između Wimbledona i US Opena pa se nadam da će se stvari ipak promijeniti i da ću se moću takmičiti. Volio bih da to bude slučaj, ali moje su misli i pažnja trenutno usmjereni prema Wimbledonu - komentirao je Đoković mogući scenarij.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.