open-navfaktor-logo
search
Roland Garros
Đoković zakazao teniski klasik, sudija prekidao meč zbog policijskog sata
Prvi teniser svijeta Novak Đoković izborio je plasman u polufinale Roland Garrosa nakon što je s 3:1 u setovima savladao Italijana Mattea Berrettinija. Rezultat po setovima glasio je 6:3, 6:2, 6:7 (5:7) i 7:5.
10.06.2021. u 07:44
get url
text

Malo prije ponoći Đoković je uspio savladati svog rivala i tako zakazati duel s Nadalom, koji je ranije jučer, također s 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:0), porazio Agrentinca Diega Schwartzmanna.

Ono što je obilježilo meč između Đokovića i Berrettinija svakako je 20-minuti prekid zbog početka policijskog sata u Parizu, a zbog kojeg su navijači morali napustiti tribibine, što su učinili uz mnogo negodovanja.

Glavni sudija bio je primoran tenisere kratko poslati u svlačionicu, a sve kako bi se ubrzao izlazak teniskih fanova sa tribina.

Nakon pauze, koja je očito bolje godina Đokoviću, prvom reketu svijeta trebao je 30ak minuta da dođe do trijumfa i svog 40. plasmana u polufinale jednog Grand Slam turnira.

Teniski klasik između Nadala i Đokovića, koji je sasvim sigurno finale prije finala, na programu je u petak, dok se u drugom polufinalu sastaju Zverev i Tsitsipas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.