open-navfaktor-logo
search
Propušta turnir
Đoković potvrdio: Neće se takmičiti na US Openu
Novak Đoković neće sudjelovati na US Openu, koji se održava od 29. augusta do 11. septembra ove godine. Potvrdio je ovo srbijanski teniser na društvenim mrežama.
25.08.2022. u 16:48
get url
text

- Nažalost, neću se takmičiti ove godine u New Yorku. Igračima želim dobar turnir. Nastavljam održavati formu, optimizam i radujem se novim takmičenjima, Vidimo se uskoro - poručio je Đoković.

Đokovićeva izjava dolazi nakon najava iz SAD-a da srbijanski tenise ne može ući u zemlju ukoliko se ne vakciniše.

Zdravstveni i sigurnosni protokolo kojima se US Open vodi jasno naglašavaju da niko ne može da uđe u SAD bez potvrde o vakcinaciji.

- U ovom trenutku svi koji imaju karte neće morati pokazati dokaz da su vakcinisani kako bi ušli na US Open. Ipak, ako putujete iz inostranstva kako biste bili na US Openu, morate biti vakcinisani prihvatljivom serijom vakcina za COVID da biste putovali u SAD (ovo se odnosi na one koji nisu građani SAD ili imigranti) - saopćio je nedavno organizator.

Đoković je početkom godine protjeran iz Australije, s obzirom na to da nije vakcinisan. Prvobitno su mu tamošnje vlasti dozvolile nastup u Melbourneu, ali je potom protjeran iz ove zemlje

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.